Η διατριβή σας αποτελεί μέρος των απαιτήσεων για διδακτορικό. Η έρευνα, η θεωρία, ο πειραματισμός, κ.ά. συμβάλλουν επίσης. Δεν προσπαθεί κανείς να συλλάβει τα πάντα στη διατριβή του.

Η διατριβή είναι ένα τεχνικό έργο που χρησιμοποιείται για την τεκμηρίωση και την απόδειξη της διατριβής κάποιου. Προορίζεται για τεχνικό κοινό, και πρέπει να είναι σαφές και πλήρες, αλλά όχι απαραίτητα εξαντλητικό. Επίσης, σημειώστε – τα πειραματικά δεδομένα, εάν χρησιμοποιούνται, δεν είναι η απόδειξη – είναι απόδειξη. Η απόδειξη παρουσιάζεται ως ανάλυση και κριτική παρουσίαση. Κατά γενικό κανόνα, κάθε δήλωση στη διατριβή σας πρέπει να είναι κοινή γνώση, υποστηριζόμενη από παραπομπή στην τεχνική βιβλιογραφία, διαφορετικά τα πρωτότυπα αποτελέσματα αποδεικνύονται από τον υποψήφιο (εσείς). Κάθε μία από αυτές τις δηλώσεις πρέπει να σχετίζεται άμεσα με την απόδειξη της διατριβής αλλιώς δεν χρειάζονται.

Η διατριβή δεν είναι το θέμα. Η διατριβή κάποιου είναι ένας ισχυρισμός – μια υπόθεση. Η διατριβή περιγράφει, λεπτομερώς, πώς κάποιος αποδεικνύει την υπόθεση (ή, σπάνια, απορρίπτει τον ισχυρισμό και δείχνει άλλα σημαντικά αποτελέσματα).

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε όχι περισσότερες από τρεις προτάσεις που εκφράζουν τη διατριβή σας. Η επιτροπή της σχολής σας πρέπει να συμφωνήσει ότι οι δηλώσεις σας αποτελούν μια έγκυρη δήλωση διατριβής. Πρέπει επίσης να είστε ευχαριστημένοι με τη δήλωση – θα πρέπει να είναι αυτό που θα πείτε σε κάποιον εάν / όταν σας ρωτήσει ποια είναι η θέση σας (λίγα άτομα θα θέλουν να ακούσουν μια ώρα παρουσίαση ως απάντηση).

Όποιο και αν είναι το θέμα και η άποψή σας, οι συνεργάτες μας είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να την παρουσιάσετε με όποιον τρόπο δύναται αλλά και να αφιερωθούν στην επεξήγηση της όποιας απορίας έχετε. Αναλαμβάνουμε την καθοδήγησή σας αλλά και την στήριξη σας από την αρχή της διεκπεραίωσηςέως και το τέλος, όπου και την καταθέτετε. Σε περίπτωση διορθώσεων, κανονίζετε να μιλήσετε με έναν από τους συνεργάτες του γραφείου και θα σας καθοδηγήσουν αυτοί ως προς το πρακτικό κομμάτι της ολοκλήρωσης των διορθώσεων.

Σε κανένα σημείο της διατριβής σας δεν είσαστε μόνοι σας. Μαζί με τους συνεργάτες μας μπορείτε να βοηθηθείτε στα κομμάτια:

  • Της επιλογής θέματος.
  • Της συγγραφής της πρότασης του θέματός σας.\
  • Την ανάλυση (είτε βιβλιογραφική είτε στατιστική) των δεδομένων που έχετε συλλέξει.
  • Την πλήρη κατανόηση των δεδομένων αυτών και της αντιστοιχίας με τα δικά σας δεδομένα.
  • Την παρουσίαση των δεδομένων αυτών.
  • Την κατάληξη σε ένα αποτέλεσμα και επίλογο.
  • Την συγγραφή του επιλόγου με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας σας.
  • Την υποστήριξη του θέματος της διατριβής σας.

Λάβετε υπόψη ότι αναμένεται να γίνετε ο πρώτος εμπειρογνώμονας του κόσμου στον τομέα των θεμάτων. Αυτή η θεματική περιοχή δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ευρεία, αλλά πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να έχει νόημα. Ο σύμβουλός σας και τα μέλη της επιτροπής σας δεν πρέπει να γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα από εσάς – όχι μεμονωμένα, τουλάχιστον. Η διατριβή σας υποτίθεται ότι εξηγεί τα ευρήματά σας και, μαζί με την υπεράσπιση, αποδεικνύει την ικανότητά σας για την περιοχή στην οποία είστε τώρα ο κορυφαίος ειδικός.

Αυτό δεν σημαίνει ότι γράφετε ό, τι γνωρίζετε – σημαίνει να γράφετε αρκετά για τα πιο σημαντικά σημεία που άλλοι μπορούν να συμφωνήσουν με τα συμπεράσματά σας.

Τέλος, μην πέσετε στην παγίδα που δένει πολλούς υποψήφιους και αναγκάζει μερικούς από αυτούς να πυροδοτηθούν πριν από την ολοκλήρωση: η διατριβή σας δεν χρειάζεται να είναι επαναστατική. Απλώς πρέπει να είναι μια σταδιακή πρόοδος στον τομέα. Λίγα διδακτορικά οι διατριβές είχαν ποτέ σημαντικό αντίκτυπο στο πεδίο. Αντ’ αυτού, είναι το σύνολο των δημοσιεύσεων και των προϊόντων του συγγραφέα που μπορεί να αλλάξει το πεδίο.

Για αυτόν τον λόγο, ελάτε σε εμάς. Με τα κατάλληλα εργαλεία, γνώσεις και καθοδηγήσεις, θα σας βοηθήσουμε να επιτύχετε μία ενδιαφέρουσα (τόσο για εσάς όσο και για όποιον την μελετήσει) διατριβή, από την αρχή έως το τέλος.