Μία διπλωματική (dissertation) είναι ένα ερευνητικό έργο που ολοκληρώνεται ως μέρος ενός προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού πτυχίου. Συνήθως, μια διπλωματική επιτρέπει στους μαθητές να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους σε απάντηση σε μια ερώτηση ή πρόταση που επιλέγουν οι ίδιοι. Ο στόχος είναι να δοκιμάσει τις ανεξάρτητες ερευνητικές δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι μαθητές κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στο πανεπιστήμιο, με την αξιολόγηση που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στον καθορισμό της τελικής τους βαθμολογίας. Αν και υπάρχει συνήθως κάποια καθοδήγηση από τους δασκάλους σας, το έργο διατριβής είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητο.
Εκεί «επεμβαίνουμε» εμείς και σας κάνουμε το τοπίο πιο καθαρό και εύκολο. Ο τρόπος που προσφέρουμε είναι αργά και σταθερά βήματα, τα οποία τα κάνουμε μαζί με τον / -ην πελάτη / -ισσα, ώστε να υπάρξει μία ομαλή και σταθερά ανελικτική πορεία στην δημιουργία και ολοκλήρωση μίας επιτυχημένης διπλωματικής.
Για τους περισσότερους φοιτητές, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη, πιο δύσκολη και πιο σημαντική αποστολή που ολοκληρώνεται στο πανεπιστήμιο, που απαιτεί μήνες προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς (η βιβλιοθήκη μπορεί να γίνει δεύτερο σπίτι). Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι πολύ ικανοποιητικό, ειδικά αν είστε παθιασμένοι με την επιλογή του θέματος. Επομένως, είναι σίγουρα μια καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα θέμα που σας ενδιαφέρει πραγματικά. Στην περίπτωση που δυσκολεύεστε και δεν μπορείτε να βρείτε θέμα, είμαστε εμείς εδώ να σας καθοδηγήσουμε. Μαζί επιλέγουμε ένα θέμα το οποίο σας είναι οικείο και ενδιαφέρον, ώστε να υπάρχει και το απαραίτητο ενδιαφέρον από εσάς να το εξετάσετε και να καταλήξετε σε δικά σας συμπεράσμα μέσα από την έρυενα που θα διεξάγετε.
Ο τύπος της διπλωματικής που ολοκληρώνετε ποικίλλει ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών σας. Μία από τις κύριες διαφορές είναι μεταξύ εμπειρικών και μη εμπειρικών διπλωματικών.
Οι εμπειρικές διπλωματικές είναι εκείνες που περιλαμβάνουν τη συλλογή δεδομένων, για παράδειγμα σε πτυχίο ψυχολογίας. Αυτό μπορεί να σημαίνει την πρακτική εφαρμογή επαγγελματικών και ηθικών οδηγιών κατά τη συλλογή δεδομένων από μέλη του κοινού. Οι εμπειρικές διατριβές σε θέματα φυσικής και βιολογικής επιστήμης μπορεί να περιλαμβάνουν ή να επικεντρώνονται πλήρως στην εργαστηριακή εργασία.
Οι μη εμπειρικές διπλωματικές βασίζονται σε υπάρχοντα δεδομένα και επιχειρήματα στο έργο άλλων. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ξοδεύετε πολύ χρόνο με το κεφάλι σας σε ένα βιβλίο. Σε αυτόν τον τύπο διατριβής, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν περιγράφετε απλώς τι λένε οι άλλοι, αλλά αναλύστε κριτικά το έργο και εξερευνήστε τις πρακτικές του εφαρμογές.
Όποια και αν είναι η επιλογή σας, εμείς θα σας βοηθήσουμε από την αρχή έως και το τέλος. Με καθοδήγηση, επεξήγηση βασικών κανόνων και οδηγιών από την σχολή σας αλλά και στις οποίες διορθώσεις ακολουθήσουν επί των θεμάτων. Όοποιο και αν είναι το θέμα σας και ο τομέας στον οποίο ειδικεύεται και διαπραγματεύεται το πτυχίο σας, οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν να μοιραστούν μαζί σας τις γνώσεις τους με αυτοσκοπό την δική σας εξυπηρέτηση, ελάφρυνση και ομαλή διεξαγωγή ενός πτυχίου για να χτίσετε το μέλλον σας.
Ανεξάρτητα από τον τύπο της διατριβής που γράφετε και το θέμα που θα επιλέξετε, θα πρέπει να επιδείξετε τις ακόλουθες δεξιότητες, πάντα φυσικά με την δική μας καθοδήγηση:
- Καθορισμός και περιγραφή της περιοχής έρευνας με σαφή ερώτηση
- Προσδιορισμός των κύριων ζητημάτων
- Προμήθεια των σχετικών πληροφοριών
- Αξιολόγηση της αξιοπιστίας και της νομιμότητάς του
- Αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων σε όλες τις πλευρές μιας συζήτησης
- Κατάληξη σε ένα τεκμηριωμένο αποτέλεσμα
- Οργάνωση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διπλωματικής σας εργασίας με κριτικό, πειστικό και κλιμακωτό τρόπο, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες για το πώς να μορφοποιήσετε το δοκίμιο σας.
Η συγγραφή μιας διπλωματική είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του ακαδημαϊκού σας ταξιδιού. Η σύνθεση του περιεχομένου της διατριβής αντικατοπτρίζει την κίνηση που αποτελείται από μια αρχική παράγραφο της αναγνώρισης, η οποία είναι συνήθως η πρώτη παράγραφος. Ενημερώνει τους αναγνώστες για το ταξίδι της διατριβής που περιλαμβάνει δυσκολίες, διαδικασία, πώς κατακτήσατε τις προκλήσεις και τι έχετε μάθει από τη διατριβή.
Το να γράφεις μία διπλωματική είναι το σημαντικότερο έργο, οπότε πρέπει να είσαι εμμονή με το θέμα. Πρέπει να κρατά την προσοχή των αναγνωστών και να τονίζει το ζήτημα δίνοντας μια σημαντική λύση σε αυτό.
Εκ πείρας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως οι μαθητές πρέπει να λάβουν υπόψη ότι η διπλωματική δεν είναι η ίδια με τη σύνταξη μίας εργασίας, που είχαν κάνει στο παρελθόν. Είναι πάντα μπερδεμένοι για το πού να ξεκινήσουν. Και μεταξύ τόσων θεμάτων γίνεται δύσκολο για αυτούς να επιλέξουν το καλύτερο για την έρευνά τους. Για αυτόν τον λόγο, το δικό μας γραφείο προτιμάει την άμεση επικοινωνία με τον πελάτη. Ώστε να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τον κάθε έναν ξεχωριστά και να κατανοούμε τις αδυναμίες και δυνάμεις του όσο προχωράμε στην επίτευξη της συγγραφής μίας διπλωματικής ενός ικανοποιητικού βαθμού.